Archiv pro rubriku: Blog

Dárek plný vůní potěší na vánoce každou ženu

Blížící se vánoční období přináší sebou spoustu starostí, mezi něž patří úkol vybrat pro své blízké vhodný dárek. Obzvláště těžké je vybrat dárky pro ženu s takovou vůní, která jí bude vyhovovat, každá žena nebo dívka se při výběru vůní řídí osobním vkusem, který je ovlivněn povahou a osobností, ale také i znamením, ve kterém se žena narodila. Bývá poměrně složité vybrat správnou vůni a často dochází k nevhodné volbě. Naštěstí na světě existuje nepřeberná škála přírodních vůní, které jsou příjemné pro každou ženu, některé jsou dokonce tak omamné a smyslné, že se mohou stát až drogou, jsou to esence vyráběné z květin, bylin, oleje lisované z plodů keřů nebo stromů, jejich velkou výhodou je vedle podmanivé vůně také terapeutické působení, osvěžují, uvolňují, navozují pocit štěstí i dobré nálady. A takovému dárku neodolá žádná žena.

vivantis.cz

 

Přírodní oleje

Oleje lisované zastudena tvoří zvláštní kapitolu ve světě vůní a ve škále delikátních nuancí, kterými dovedou překvapit. Nejvzácnější z této kategorie je olej arganový lisovaný velmi šetrným způsobem z plodů argánie trnité. Je ojedinělý jednak nádhernou luxusní vůní, ale také účinky na pleť, tělo i vlasy. Díky vysokému obsahu mastných kyselin i vitamínů má přímo zázračné účinky, má schopnost pokožku celého těla hydratovat, regenerovat i vyhlazovat vrásky, musí být vždy aplikován na vlhkou pleť nebo vlasy, aby mohly být absorbován. Tento přírodní zázrak potěší každou ženu, která se jím nechá hýčkat a rozmazlovat. Mezi další přírodní oleje s příjemnou vůní a regeneračním účinkem patří například mandlový nebo jojobový olej, můžete je najít v obchodech nebo e – shopech s přírodní kosmetikou.

arganový a mandlový olej

Aromaterapie

Aromaterapie neboli léčba vůněmi je známá velmi dlouho, již v dávných dobách měli lidé schopnost využívat éterických olejů vylisovaných z květů bylin a květin, listů stromů a jehličí nebo plodů ovocných stromů Tyto čisté přírodní esence jsou nositelkami krásných vůní, které podle druhu výrobku provoní vzduch, koupel nebo třeba polštář v ložnici, používají se také do koupele nebo k relaxačním masážím.

VONNÉ OLEJE DO KOUPELE – jsou pro ženu nedílnou součástí každodenního rituálu, již pár kapek vonného oleje udělá z koupele nezapomenutelný zážitek a svým relaxačním působením uvolní a příjemně naladí. Pokud zvolíte například olej růžový, jasmínový, levandulový, bergamotový, olej z květu ylang ylang, santalového dřeva nebo patchouli, nikdy nemůžete udělat chybu, tyto vůně jsou příjemné pro všechny.

PĚNIVÉ KOULE DO KOUPELE – po vložení do koupele lázeň nádherně provoní éterickými oleji a vytvoří příjemnou pěnu. na trhu je možné je koupit v krásných dárkových baleních, které jsou vhodné právě na vánoce.

MASÁŽNÍ AROMATICKÉ OLEJE – pečlivě vybrané směsi přírodních olejů z bylinnými extrakty pohladí na duši i na těle, uvolní mysl, navodí pocit klidu a pohody, krásně provoní pokožku, při pravidelném používání jsou prevencí celé řady nemocí. Pro tyto účely jsou nejvhodnější oleje s obsahem patchouli, santalového dřeva nebo ylang ylang.

olej vylisovaný z květů ylang ylang  smyslně voní

 

Tuhá mýdla a sprchové gely

Budete příjemně překvapeni, jak může ženu potěšit takový voňavý dárek, jako je vhodně vybrané mýdlo nebo kvalitní sprchový gel, vše vyrobeno z přírodních ingrediencí. Na trhu je opravdu široká škála tuhých mýdel v té nejvyšší kvalitě, jsou to mýdla marseillská nebo vyrobená z vonných olejů doplněná vůní bylin – levandule, rozmarýnu, měsíčku a dalších, nebo třeba s vůní citrusových plodů a dalšího ovoce. V nádherném dárkovém balení s nimi potěšíte pod stromečkem každého. Zvláštní kapitolu tvoří sprchové přírodní gely s příměsí bylin nebo olejů, nádherně voní sprchové gely s kakaovým máslem (Shea butter), s mandlovým nebo arganovým olejem, s vůní ylang ylang, levandule, verbeny nebo s vůní citrusů. Za tyto kvalitní výrobky si něco musíte připlatit, ale věřte, že je to dobrá investice do dárku pro někoho, koho máte rádi.

dárková sada olivových mýdel

 

Svíčky a svíce

Dalším dobrým typem na voňavý vánoční dárek pro ženu jsou svíčky a svíce, nabízí se široká škála vůní, barev, velikostí i tvarů, stačí vybrat tu pravou. Jejich nespornou výhodou je fakt, že mají schopnost pohlcovat negativní energii, vytvořit příjemnou atmosféru a vydávat nádhernou vůni. A řekněte, která žena by odolala?

Další tipy na dárky pro ženy naleznete ZDE.

A podrobné recenze dámských vůní, které Vám pomohou s výběrem voňavých vánočních dárků naleznete pro změnu ZDE.

 

vivantis.cz

Síla vůně – vůně které pomáhají

Domluva je web, který se věnuje recenzím parfémů a parfémy se skládají z jednotlivých vůní. Dá se přepokládat, že Vás vůně baví všeobecně a proto jsem si pro Vás připravil tento článek do blogu, který se věnuje jednotlivým vůním a jejím účinkům na naše zdraví a stav.
Každý z nás jistě zažil ten okamžik, kdy ucítil jednu zásadní vůni a byl tak díky ní schopný vrátit se v myšlenkách a vzpomínkách, třeba až do raného dětství. Vůně totiž mají velmi silnou moc, nejen nás vracet ve vzpomínkách, ale také mohou pomoci ke zlepšení našeho zdravotního stavu. Čich je jedním ze základních smyslů člověka, je proto přirozené, že vůně na nás mohou mít takový vliv.
Vůně které pomáhají na:
  • spánek
  • nachlazení
  • celkový psychický stav

SPÁNEK

Pro náš život je velmi důležitou součástí každého zakončení dne. Bez spánku navíc člověk dlouho nepřežije a proto je pro nás kvalitní spánek opravdu důležitý. Pokud tedy máte problémy se spaním, vyzkoušejte některé vůně, které Vám mohou velmi pomoci.
  • levandule, meduňka, rozmarýn, šalvěj, květy Neroli, santalové dřevo, majoránka

Levandule

Velmi dobře pomáhá při nespavosti a také snižuje pocit bolesti.
Meduňka
Vůně meduňky napomáhá ke zpomalení činnost srdce a výrazně snižuje stres.
Rozmarýn
Podporuje krevní oběh, tak jako naši paměť a soustředění.
Květy Neroli, santalové dřevo a majoránka
Mají velmi uklidňující účinky pro ty z Vás, kteří trpí velkým stresem, který se promítne v přemíře myšlenek, co Vás nenechají spát.

NACHLAZENÍ

Hlavně v zimních měsících se často potýkáme s potížemi a infekcemi dýchacích cest. Právě v tento nepříjemný čas je dobré se při takových potížích uchýlit k síle vůní. Inhalováním některých rostlin, či plodů si totiž můžeme ulevit od kašle nebo si zlepšit dýchání.
  • borovice, citronela, eukalyptus, jedle, lípa, máta, tymián

Borovice

Je velmi vhodná na astmatické potíže a má antibakteriální účinky, navíc napomáhá soustředění a osvěžuje.
Citronela
Většinou jí budete znát spíše pod pojmem citrónová tráva. Ta může pomoci při horečce, potírá bakterie a také mírní křeče.
Eukalyptus
Usnadňuje vykašlávání a má velmi dobrý vliv na dýchací cesty, jelikož ulevuje při dýchacích potížích. Dokonce dokáže potlačit množení virů, bakterií, ale i roztočů.
Jedle
Tato vůně nám může pomoci v případě infekce dýchacích cest, zároveň také podporuje krevní oběh a je schopná tišit bolest.
Lípa
Z lípy získáváme vzácnou silici, což je výtažek z lipových květů, který je velice vhodný při infekci dýchacích cest.
Máta
Má povzbuzující a osvěžující účinek a je vhodná i při trávicích potížích.
Tymián
Je silně antiseptický a výborný hlavně na rýmu a kašel ve spojení s eukalyptem.

PSYCHICKÝ STAV

Pokud ve Vašem životě zažíváte těžkou situaci nebo trpíte úzkostmi, existují vůně, které Vás dokážou uvolnit. A v tom lepším případě dokonce zvednout náladu a dostat Vás do vnitřní pohody. Je však nutné dodržovat správné dávkování a nepřehánět, aby vůně měla ten správný efekt.

  • bergamot, citrusy, skořice, smrk, levandule, pikantní olej ze zázvoru

Bergamot

Pokud k této vůni přidáte ještě heřmánek a růžové dřevo, tak Vám tato kombinace může pomoci v případě, že trpíte úzkostnými stavy.
Citrusy
Například olej z mandarinek je velmi dobrý pro zlepšení Vaší nálady.
Skořice
Nejen o Vánocích se nám vůně skořice může hodit. Její aroma má silný uklidňující vliv, povzbuzuje totiž při vyčerpání a zároveň posiluje naše srdce.
Smrk
Dokáže zmírnit stres, ale také dobře podporuje naši imunitu.
Pikantní olej ze zázvoru
Je vhodný jak k inhalacím, tak na masáže, protože má vysoký obsah antioxidantů. Především těch, které pomáhají proti stárnutí pleti. Také je velmi vhodný při potížích s artritidou.
Levandule
Má velmi uklidňující vůni, takže je pro relaxaci opravdu výborná.
Na závěr si ještě představíme 4 vůně, které nám mohou pomoci od bolesti:
 
Heřmánek
Na nachlazení a trávicí potíže má velmi příznivý vliv, ale je také vhodný ke zmírnění bolesti a zánětů.
Hřebíček
Každý ví, jak bolest zubů dokáže být nepříjemná. Inhalace oleje z této rostliny Vám může ulevit při akutních bolestech zubů, jako prví pomoc.
Mateřídouška
Velmi účinná hlavně proti bakteriím a virům, které v našem těle způsobují infekce.
Olej z černého pepře
Nejvhodnější užití je na masáže, jelikož dokáže stimulovat krevní oběh. Zmírňuje také bolest svalů.

Top 10 dámské parfémy

Pojďme se podívat na deset nejoblíbenějších dámských parfémů u nás. Záměrně zde píši nejoblíbenější a ne nejlepší, protože toto je žebříček deseti nejprodávanějších parfémů u nás v čechách.

To že jsou oblíbené znamená že musí být i velmi dobré, jinak by si je ženy nekupovaly. A v čem jsou dobré, tak to si povíme právě v tomto článku.

TOP 10 nejoblíbenějších dámských parfémů

 

TOP 1 – Chloé Chloé – EdP

Představte si růžovou zahradu, kde kromě růží jsou zasazeny ještě pivoňky a Vy se po ní procházíte s miskou plnou liči. A procházite se hodně dlouho, protože se této skvělé vůně nemůžete nabažit. A tak nějak voní tato nejoblíbenější vůně mezi ženami a já se jim nedivím. Je to opravdu úžasná vůně.

Podrobnou recenzi nalaznete ZDE.

TOP 2 – Calvin Klein Euphoria – EdP

Exotická ovocno květinová vůně, která voní opravdu dlouze. Ve vůni dominují tóny granátového jablka, orchideje a mahagonového dřeva. Je to sexy vůně v krásném flakónu, které to sluší v zimě v noci. Představte si to venku sněží a Vy jste se svým milým v restauraci s výhledem. Venku probíhá předvánoční atmosféra, vy popíjíte dobré červené víno a do toho voní tato překrásná vůně.

Podrobnou recenzi na tuto vůni naleznete ZDE.

TOP 3 – Calvin Klein Eternity – EdP

Eternity je retro futuristická vůně, která i přes to že vyšla před mnoha lety má pořád co říct, ba co víc je pořád trendy a těžko napodobitelná. Což naznačuje i třetí pozici v prodejnosti u nás. Na ní je i z důvodu univerzálnosti. Květinově zelená vůně, která voní dlouze a dobře. Ve vůni dominují karafiáty, a bílé květy se zelenými tóny. Bílé květy v této vůni jsou lilie, konvalinka, frezie … . Ideální jarní, letní, podzimní denní vůně.

Recenzi od čtenářky nalezne ZDE.

TOP 4 – Guess Seductive – EdT

Seductive – Guess – recenze

Vanilka, hruška a kašmírové dřevo v této vůni dominuje. Jasmín a další bílé květiny ovšem z vůně dělají méně sladkou záležitost, než by se dala čekat. Vůně je u žen hodně oblíbená.

TOP 5 – Lanvin Eclat D´Arpege – EdP

Nádherná láhev a nádherně zbarveným parfémem ženy láká již několik let. Jen toto by ale k oblibě této vůně nestačilo, aby se umístila v TOP 10. Musí to být i dobrá vůně. Tento parfém je lehký, jemný, romantický, hodící se k romantické ženě, která je lehce, ale elegantně oblečena a vyráží za dobrodružstvím v teplý jarní, či letní den. Květinově čerstvá vůně ve které dominuje zelený šeřík, čajový lístek, pivoňka a květ broskvoně.

TOP 6 – Versace Bright Crystal – EdT

 

Bright Crystal – Versace – recenze

Univerzální vůně, kterou ženy milují. Ve vůni dominuje pivoňka, grapefruit, granátové jablko a lotus. Asi moc nemá význam se o této vůni dál rozepisovat protože vůni se věnujeme podrobně v rozsáhlé recenzi viz odkaz nad tímto odstavcem.

TOP 7 – Lacoste Pour Femme – EDP

Květinová vůně, jejiž dominantní složky ale nejsou květiny ale semiš a pepř. Hodně svěží, jednoduché přitom mimořádné. A to je tato vůně mírně pikantní. Naprosto univerzální a jaké květinové tóny obsahuje? Hlavně frézií, otočník a fialku.

TOP 8 – Dolce & Gabanna Light Blue – EdT

Čerstvá a přitom ostrá vůně, která se dá nosit celý rok. Vůně je velmi návyková.  Vůně je citrusově, dřevitá a nádechem zelených poznámek. Hlavní poznámky ve vůni jsou citrón, jablko, cedr, bambus a pižmo.

TOP 9 – Calvin Klein CK One – EdT

Jedna z nejoblíbenějších vůní na trhu je i unisex vůně Calvin Klein CK One. Svým složením se trošku podobá o příčku výš zařazený Light Blue. Citrusově, zelená dřevitá vůně v níž dominují tóny citrusu, zelených poznámek, bergamot, pižmo a anans. Oproti Ligh Blue je to vůně spíš do teplých dnů. V tom postrádá univerzálnost Light Blue, ale i přes tuto vůni ženy milují.

TOP 10 – DKNY Be Delicious – EdP

Be Delicious – DKNY – recenze

Voní to dobře a dlouze. Ve vůni dominuje zelené jablko, okurka a. Je to svěží, jasné. Ideální dárek pro mladé ženy a dívky, ale bude bavit i starší ženy. Legendární vůně je právě pro to že se dobře nosí.

 

Toto jsou nejprodávanější parfémy u nás. Protože jsme se na Domluvě začali věnovat dámským vůním poměrně nedávno, takže nemáme recenze na všechny tyto vůně, ale zkusíme to v brzké době napravit.

Další recenze na dámské vůně naleznete ZDE.

Parfém = Vaše druhá kůže

Žádná žena si zřejmě neumí představit život bez své oblíbené vůně. Patří k nám, podtrhuje naši osobnost, zpříjemňuje všední den. Kde vlastně vznikl původní parfém? První „prototypy“ vznikly již ve starověké Mezopotámii ve 2. tisíciletí před naším letopočtem. Zřejmě to byly úplně jiné typy vůní než na, které jsme zvyklé dnes. Velký „boom“ zažil tento průmysl ve starověkém Římě, k výrobě omamných vůní se používaly pryskyřice stromů, byliny a orientální koření jako je například myrta, bergamot a koriandr. Rozvoj parfumérství bral skutečně na obrátkách, již v renesanci (především v Itálii a Francii) byl velmi oblíbený na královských dvorech. I francouzský král Ludvík XV. byl známý svým rozmarem – požadoval každý den jiný parfém pro svou komnatu. Dokonce své milence madam Pompadour dopřával ty nejdražší a nejvybranější značky předních parfumérů.

Zřejmě nejznámější ikonou parfémů je Coco Chanel, francouzská módní návrhářka. Propagovala především praktické oblečení pro ženy v pánském střihu. Tuto tehdejší extravaganci podtrhla uvedením světově známým parfémem Chanel No. 5 roku 1924. Jehož hrdou nositelkou byla i neméně slavná Marilyn Monroe.

Mezi muže, návrháře, kteří ohromili svět svými parfémy se řadí Christian Dior, Yves Sant Laurent, Giorgio Armani, Calvin Klein a další známé tváře.

Podle kterých kritérii vybírat parfém?

  • vybírejte hlavně intuitivně, každý má svůj jedinečný vkus.
  • podle ročního období, na léto si vybírejte lehčí vůně. Ty těžší nechte na zimní období.
  • podle intenzity, pamatujte, že nesmí „obtěžovat“ Vaše okolí.
Pár tipů na úžasné parfémy
Pár tipů na úžasné parfémy

Pár tipů na úžasné dámské parfémy, které uhranuly módnímu průmyslu:

  • Yves Saint Laurent, Opium
  • Christian Dior, Poison
  • Chanel, Coco Mademoiselle
  • Calvin Klein, Euphoria
  • Nina Ricci, L´Air du Temps

Mnoho recenzí na krásné dámské vůně naleznete pěkně pohromadě na stránce Recenze dámských parfémů.

Vyberte si svůj luxusní kousek a oslňte podmanivou vůní.

Pár tipů na úžasné pánské parfémy

Protože zde máme i hodně recenzí na pánské parfémy, tak máme tipy i na ty nejlepší pánské parfémy. Ty které jsou podle nás nejlepší naleznete na stránce Nejlepší pánský parfém.

Alchymista Parfumérie Brno recenze

Tentokrát nebudu psát recenzi na vůni i když by jsem ji vlastně napsat mohl a finálně ji napíši. Ale primárně je tato recenze na zážitek, který můžete zažít u pana Hassana Awada Othmana Šejka v Brně (dále jen pan Hassan). Pan Hassan provozuje v Brně na naši zemi neobvyklou parfumérii. V této parfumérii totiž nekoupíte žádnou hotovou vůni. Ani zde nejspíš neuspějete, pokud zde přijdete náhodně z ulice. Musíte se totiž objednat a to většinou hodně dopředu a pak, až nastane váš čas, tak Vám pan Hassan pomůže namíchat vlastní osobitou překrásnou vůni, která se bude líbit právě Vám.

Pojďme se podívat jak to probíhalo u mě.

pan Hassan Awad Othman Šejk
pan Hassan Awad Othman Šejk

Jak to probíhá u Alchymisty v Brně

Má milovaná manželka o mě ví, že mám rád vůně a někdy v minulosti jsem ji říkal o nějakém parfumáři, který vytváří parfémy na míru. Jen jsem se ji o tom zmínil, že by se mi návštěva takového parfumáře líbila a dál to neřešil. Ona nezapomněla a když mi sháněla dárek k vánocům tak si na parfuméra vzpomněla. Nevěděla odkud je a jak se jmenuje, takže podle jejich slov ji dalo zabrat Alchymistu v Brně najít, ale naštěstí si s Googlem rozumí a Hassana v Brně našla. K vánocům mi darovala obálku v které jsem našel poukaz na návštěvu Alchymisty. O Vánocích jsme měli doma 2 měsiční miminko, tak se domluvila s Alchymistou, že budu moci poukaz čerpat trošku později až v létě, kdy bude naše holčička již trošku starší a všichni tři budeme moci vyrazit z Ostravy do Brna na výlet. Zarezervoval jsem červnový termín a čekal na červen. V červnu jsme tedy vyrazili na výlet do Brna.

Manželku s Eliškou jsem nechal poznávat památky a já vyrazil za Alchymistou. Den předem se z Alchymisty upozornili SMS skou, že máme domluvenou schůzku na následující den. V SMS byl datum, čas a prosba ať přijdu přesně, ani dřív ani později. Kromě SMS přišlo upozornění i emailem. Což je dle mého super, člověk má jistotu že s ním počítají a kdyby náhodou zapomněl, tak mu připomenou. A důraz na přesný čas návštěvy taky plně chápu. Pan Hassan je plně vytížen a na každého má vyměřený čas. Kdyby jsem přišel dřív tak se bude věnovat předchozímu klientu a později tak zase nebude mít potřebný čas pro tvorbu mého parfému. Během mé návštěvy se objevili u Alchymisty lidé, kteří chtěli domluvit rezervaci, nebo doufali že je je vezme hned. Těchto lidí se ujala asistentka pana Hasana.

Konec technikalií pojďme se podívat na samotnou tvorbu parfému. Po mém vkročení do prázdné provozovny, která se skládá ze dvou místností se otevřely dveře a v nich se objevil s úsměvem na tváři Hassan, uvítal mě a zeptal se zdali si dám kávu, nebo vodu. Usadil mě do křesla do vzdálenější místnosti v které kromě pultíku byly dvě skříně s regály s jednotlivými poznámkami. Pan Hassan se mě zeptal jaké vůně se mi líbí, co se mi líbí za poznámky. Já měl v hlavě připraveno několik kombinací, které se mi líbí. Přeci jen díky tomu že mi prošlo již přes sto vzorků vůní, tak jsem měl nějakou představu. Pan Hassan se chytl mého asi prvního infa, že mám rád zemité vůně. Tak začal na toto s tělem mé budoucí vůně. Z infa ode mně věděl, že mám ve vůni rád borovici, nebo cedr. Tak mi dal přivonět k těmto základním vůním, pak přidal pačuli a ještě další a ptal se na můj názor na tyto vůně. Mě se z těch vůní nejvíc zamlouval cedr i když původně jsem chtěl borovici. Pak jsme se přesunuli k srdci parfému a zde vytáhl jako první tip na vůni čaj. Nevím jak na to přišel, ale já měl jasno, i když jsme před návštěvou alchymisty nad čajovou poznámkou vůbec neuvažoval, tak čaj mi voní. V minulosti jsme pyl jenom čaj a několikrát týdně navštěvoval čajovny. Takže vůni čaje jsem dobře znal a mé srdce zatoužilo mít hlavně čajovou vůni. Tu poznámku jsme již v několika parfémech měl, ale teď ji budu mít ve své vůni. K čaji a cedru bylo třeba přidat ještě nějaké jiné poznámky.  Hassan začal navrhovat další poznámky z kterých jsme vybrali Neroli, který trošku voní jak jasmín a překvapivě pro mě bazalku. Vůni bazalky dobře znám manželka ji pěstuje jak doma za okny v truhlíku, tak na chatě v záhoně, já ji často používám v kuchyni. Takže poznámky byly vybrány. Výběr hlavně řídil pan Hassan, který mi dával přivonět a čekal na moje reakce, zdali se mi líbí, zdali nechci zkusit něco jiného podobného úplně jiného. Zkrátka zkušeně mě vedl k nějaké podobě vůně.

Alchymista Brno
Alchymista Brno

Jak jsme měli vybrané poznámky, tak vzal silné koncetráty vůní, zapřemýšlel v jakém množství je dát do parfému. Dále připravil stříkačky a prázdnou láhev na parféme. Vždy nabral určité množství koncetrátu poznámky do stříkačky a tu mi dal do ruky, aby jsem ji střikl do flakónu pro můj budoucí parfém. Tak nabral cedr, čaj, neroli, bazalku. Něčeho víc, něčeho míň. Množství si pečlivě zaznamenal na papír.

kompletuji si svůj parfém
kompletuji si svůj parfém

Zbytek flakónu doplnil lihem. Teď mě zajímalo jak ty složky zamíchá. Vzal stříkačku tou nabral nezamichaný parfém z flakónu a opět jej střikl ze střikačky do flakónu, tím se složky promíchaly. Jak byl parfém namíchan, tak se mě zeptal na mé šťastné číslo. Tím mě dostal, protože jsem nikdy nad svým šťastným ani oblíbeným číslem nepřemýšlel. Tak jsem řekl den mého narození. Vzal prupisku a na nálepku napsal No.24 a já tak mám můj parfém No.24 . Po dokončení mě vzal do vedlejší místnosti, která je spíš prázdná a tam střikl můj nový parfém do vzduchu a mě vyzval, aby jsem se prošel skrz můj parfém. To bylo poprvé kdy jsem jej ucítil a hned se do něj zamiloval. Pak mi parfém ještě střikl na ruku a já si začal vůni užívat plnými doušky. Vůně se mi moc líbí. Je to zemitá mužná vůně v které je nejvíc cítit čaj a bazalkou. Neroli vůni dodává takové čertovské mihotání a tím tlumí absolutní těžkost vůně. Vůně bude skvělá hlavně na podzim a v zimě. Intenzita vůně je super. Skončili jsme trošku dřív než měl přijít další zákazník, nejspíš zákaznice, protože nejvíc navštěvují pana Hassana ženy. Tak se šel pan Hassan nadýchat čerstvého vzduchu ven. Já jsem od na ulici zjistil, že přesné složení vůně má, takže ji může pro mě znovu namíchat poslat poštou. Ale současně říkal, že většinou si své vůně chtějí lidé mírně poupravit, aby měli něco trošku jiného. Já jsem z vůně nadšen a vřele doporučuji všem fandům parfému Alchymistu v Brně navštívit.

Přístup pana Hassana je skvělý. Děkuji mu za můj parfém.

Víc se o Alchymistovi v Brně dovíte na jeho strankách .

Můj parfém No.24
Můj parfém No.24

TOP 10 pánské parfémy

Pojďme se spolu podívat na TOP 10 nejoblíbenějších pánských parfémů u nás. V tomto výběru nenaleznete nejlepší parfémy, ale ty neoblíbenější tzn. nejprodávanější. Zkusím zde rozvést můj postřeh, proč je zrovna tato vůně u  nás nejoblíbenější. Většinou kromě toho že je vůně dobrá je důvod cena, výkon. Intenzita reklamy a značky a mnoho dalších důvodů.

Pojďme se podívat na ty nejlepší.

TOP10 nejoblíbenější pánské parfémy

TOP 1 – Hugo Boss Boss No.6 Bottled recenze – 84% na Domluvě – tato nejoblíbenější a nejprodávanější vůně má několik atributů, které z vůně dělají TOP vůni a to nejen u nás. Vůně je univerzální, elegantní, má dobrou intenzitu, výdrž. Na to že jde o luxusní značku Hugo Boss, tak vůně není tak drahá, takže láká i na značku a cenu výkon.

TOP 2 – Armani Acqua di Giorecenze – 78% na Domluvě – Jde o harmonii sladké a slané vody, slunného tepla na kůži. Z této vůně sálá svoboda plná větru a vody a právě ta svoboda muže láká po celý život. Jedna z nejpopulárnějších letní vůní, kterou muži milují již déle než 20 let.

TOP 3 – Paco Rabanne 1 Millionrecenze – 82% na Domluvě – Proč lidi použivají parfémy? Na to je jednoduchá odpověď. Protože chtějí vonět a 1 Million toto plní vrchovatou mírou. Vůně je oblíbena hlavně u mladých mužů.

TOP 4 – Lacoste Essentialrecenze – 86% na Domluvě – Před deseti lety všestranný hit, dnes už je to trochu málo, slabší intenzita i výdrž i když cenově OK a možná proto je mezi muži pořád tak oblíbená.

TOP 5 – Davidoff Cool Watterrecenze – 82% na Domluvě – Naprostý univerzál. Jak pro druh nosení, tak pro věk. Tato svěží a přitom ostrá vůně právě pro tyto důvody muže baví. Obvzlášť Ty co nechtějí řešit kdy a proč mají tu nebo onu vůni nosit.

TOP 6 -Versace Eau Frachie for Men – tuto vůni jsme na Domluvě zatím nerecenzovali – v kostce Univerzální svěží vůně, která voní cca 6 hodin. Budete si připadat, že sedíte u pláže u středozemního moře. Pokud ovšem hledáte nějakou originální vůni, tak pro Vás tato vůně není.

TOP 7 – David Beckham Instick  – tuto vůni jsme na Domluvě zatím nerecenzovali – v kostce Vůně pojmenované po celebritách většinou nejsou nic moc, nicméně brand celebrity vůně prodává. V tomto případě to není jen David Beckham, ale i samotná vůně. Za super cenu muž dostane zajímavou citrusově, aromatickou, dřevitou vůni v které dominuje vetiver, citrusy a anýz. Elegantní záležitost, která ohromí hlavně poměrem cena výkon.

TOP 8 – Christian Dior Fahrenheit toaletní vodarecenze – 88% na Domluvě – Děsivě mužská vůně. Jedna z nejlepších vůní, která byla stvořena. Fahrenheit není vůbec jednoduchou vůní, ani u něj nemusí jít o lásku na první pohled. A možná proto lidi baví již přes 25 let a nepřestává bavit. Skvělá vůně se super výdrží.

TOP 9 – JOOP! Homme – tuto vůni jsme na Domluvě zatím nerecenzovali – v kostce růžová sladká vůně to je skoro neslučitelné s mužem, ale jak je vidno, tak se tato vůně mužům moc líbí, jinak by nebyla v TOP 10. Jeden z plusů je neskutečná výdrž. Další je to, že vůně je nezaměnitelná, proměnlivá v čase.

TOP 10 – Dolce & Gabban a Light Blue Pour Homme  – tuto vůni jsme na Domluvě zatím nerecenzovali – v kostce, další solidní citrusová letní vůně

To jsou ty nejprodávanější vůně u nás. Určitě to nejsou Ty nejlepší vůně, ale dobré byt musí, jinak by je muži nekupovali. Často jde o univerzálnější vůně za dobrý poměr cena výkon. Pokud hledáte ty nejelepší vůně, tak pak koukněte na stránku nejlepší pánský parfém. V tom článku naleznete TOP 10 podle hodnocení v recenzích zde na Domluvě. Žádná z vůní  tohoto TOP tam není.

Jaký parfém máte darovat muži k Vánocům?

Darovat vůni je na jednu stranu jednoduché, na druhou stranu hodně složité. Každému z nás se líbí něco jiného. Někdo má rád silné vůně, někdo jemné. Jeden miluje sladké vůně, někdo je nesnáší a má rád kořeněné a tak by jsem mohl pokračovat. Ale i přes to úskálí je vůně jeden z nejklasičtějších dárků k vánocům. A jde to znát i z předvánočních reklam. Já teď nebudu psát proč je dobré vůni darovat, o tom píši například na webu, který se věnuje dárkům pro muže. Například v článku vánoční dárky pro manžela , ale o tom psát opravdu nechci.

Chci zde udělat krátký seznam vůní o kterých si myslím, že jsou kvalitní, zajímavé a stojí za to o nich pouvažovat jako o dárku pro muže k vánocům. V kostce vedle vůně vypíši klady, zápory i to jak v kostce vůně voní, ale dál Vás odkáži na podrobnou recenzi.

Pojďme na to

tipy na mužské parfémy k Vánocům
tipy na mužské parfémy k Vánocům

Seznam vůní pro muže, které jsou skvělým dárkem k Vánocům

Moje absolutní TOP aneb čtyři vůně, které by jsem k Vánocům chtěl já. Možná to bude číst i můj ježíšek 🙂 .

Dior Dior Homme Intense

94%

V úvodu levandule, v srdci kosatce a tělo krásné dřevité. Pro některé muže možná až moc květinové, ale voní to krásně, kvalitně a elegantně. Lidé na tuto vůni pějí chválu. Výdrž skvělá. Je to takové teplo v láhvi.

Dior – Dior Homme Intense – recenze

Pour Homme Extreme Bottega Veneta

90%

Jestli v předchozí vůni může některým mužům vadit moc květin, pak tato vůně je pravým opakem. Jde o pikantní dřevitou vůni. Jako u Homme Intense tak i u této vůni jde o naprostý vrchol elegance. Tentokrát v úvodu ucítíte borovici, jalovec, později jedli. Tomu všemu bude přidávat šibalské růžky bergamot a chilli a vše krásně hladit skoro šest hodin krásná kůže. Naprosto úžasná vůně, která u nás není skoro vůbec rozšířena. Pro mě naprostý favorit. A míň procent u mě má jen z toho důvodu, že na někoho to může být až moc dřevité. (vůně jehličí)

Pour Homme Extreme Bottega Veneta – Bottega Veneta – recenze

Armani Acqua Di Gio Profumo

90%

Po dvou zimních vůních tu mám dvě letní, které miluji a chtěl by jsem je k Vánocům. První je aromatická po moři vonící Acqua Di Gio Profumo. Nádherné mořské tóny, šalvěj s rozmarýnem a kadidlem vytvářejí mix, kterému ženy neodolají. Opět nádherné elegantní.

Acqua Di Gio Profumo – Giorgio Armani – recenze

Hermes Terre D’Hermes Eau Tres Fraiche

94%

Miluji zemité vůně a Terre D’Hermes Eau Tres Fraiche je právě touto vůní. Nádherný zemitý pomeranč v srdci zemitá pelargonie zajímavě pulsuje a obejvuje se i v době, kdy si už myslíte, že vůně dávno vyprchala. Pro mě jedinečná vůně.

Terre D’Hermes Eau Tres Fraiche – Hermés – recenze

To jsou mé čtyři favority, ale je mi jasné, že tyto vůně nemusejí sedět všem. Já osobně si myslím, že tyto vůně ocení muži ve věku 25-60 let. A protože i mladší muži chtějí vonět, tak i pro ty co hledají vánošní dárek pro mladší muže mám zde TIPy.

1 Million

82% pro mladé muže 94%

Hit pro dospívající a mladé muže. Nasládlá klasika, která voní a voní. To je přesně to co mladí muži potřebují. A když tuto vůni dostanou, tak budou vědět že dostali kvalitu. Z počátku jde o smíchanou mátu, grapefruity a mandarinky. Později vynikne skořice s kůží a jantarem. Je to velmi teplé, sladké a svěží. 1 Million je vůně pro lid, kteří chtějí vonět. Jde o trendy koženou vůni.

1 Million – Paco Rabanne – recenze

Hugo Boss Boss No.6 Bottled

80%

Naprostá klasika klasik. Úžasně univerzální vůně, která je i po letech moderní. Právě možná kvůli tomu že No.6 Bottled je nedbale elegantní vůně a to je trend pro letošní vánoce. Vůně je vhodná pro všechny věkové skupiny a hodí se skoro pro všechy příležitosti. Proto ji mají muži rádi. A ženám se na mužích líbí. V kostce jde o krásně skloubenou vůni jablka, skořice a vanilky + pár dalších přísad.

Hugo Boss Boss No.6 Bottled – recenze

Sander for Men – Jil Sander

88%

Můj poslední tip na vánoční dárek spadá do kategorie levných vůní. Jde o klenot mezi levnými vůněmi. Takže pokud nechcete za vůní utrácet velký peníz, pak se přikláním právě za tuto vůni, nebo za výše zmíněný Hugo Boss Noss No.6 Bottled. Jil Sander je univerzální vůně, přes to že je levná, tak není obyčejná. Ideální pro denní nošení do práce atd. Hlavní složky vůně jsou břečťan, pepř, cypřiš …

Sander for Men – Jil Sander – recenze

 

Doufám že jsem Vám tímto poradil a pokud ne, tak se koukněte na další recenze na tomto webu, aktuálně jich je 79 tak snad Vám pomohou.

Vůně k vánocům jsem doporučoval již loni v článku Jaký parfém koupit muži k Vánocům? Některé tipy jsou podobné, protože už tehdy jsem o některých skvělých vůních věděl, jiné jsou nové, protože za ten rok jsem objevil několik nových vůní, které stojí za doporučení.

Přeji Vám pěkné prožití vánočních svátků.

přeji pěkné Vánoce
přeji pěkné Vánoce

Kde na vzorky a odstřiky parfémů v Ostravě

Bydlím v Ostravě a k vzorkům a odstřikům parfémů se snažím dostat v mém městě. Zdroje o kterých aktuálně vím jsou pro Ostraváky tři. Možná jich je víc, ale zatím jsou pro mně utajeny.

  1. zdroj vzorečků je Parfumeries

První zdroj na který jsem narazil a který využívám nejraději je parfumérie Parfumeries.cz mám to v pěším dosahu ode mně z domu. Parfumérka s eshopem na Výškovické v areálu Kotvy nenabízí odstřiky. Ale za 20,- Kč se tam dají koupit vzorečky. Zdroj je to nestálý, ale často jsou zde novinky a hlavně jde o originálně udělané vzorečky i s papírovým obalem, takže ten vzoreček a následně fotka pro recenzi tady na stránkách nějak vypadá. Vzorky jsou většinou od pár značek, ale to nevadí, alspoň budu mít tyto značky lépe zmapovány.

2. zdroj tentokrát odstřiků mám v Marianet

Do dneška to byl pro mě jediný zdroj odstřiků v OV a když se to veme, tak je to jediný zdroj který znám, protože třetí zdroj není na počkáni. Kdežto když příjdete do Marianetu , tak Vám tam obsluha na počkáni vzorky vyrobí. Jak mi holky z obsluhy nedávno prozradili. Lepší je si vzorky objednat přes jejich eshop a pak je vyzvednout. Jsou lépe popsané a hlavně v eshopu jsou všechny. Hodně parfémů totiž mají ukrytých pod pultem, takže člověk neví že je mají a tím pádem si odstřik “podpultovek”. nepořídí. Zde je reportáž z mé první cesty do Marianetu.

3. zdroj jsou odstřiky z parfums.cz

Parfums.cz asi nemá cenu představovat. Je to Brněnský eshop, který vyrostl do obrovských rozměrů a svým obratem a cenou válcuje vše kolem sebe. Nedávno expandoval i do Ameriky a to hlavní nově mění jméno na Notino. A proč jej zmiňuji. Díky tomu jak jsou velcí, tak mají v Ostravě výdejnu a vím že se chystá i nová velká prodejna. Když si v eshopu objednáte vzorky, tak je máte do dvou dnu zdarma na oné vydejně. Takže je řadím taky do zdroje odstřiků. Protože jejich nabídka je obrovská, včetně hodně niche parfémů, tak je opravdu z čeho vybírat. Já jsem si u nich dnes vyzvedl velkou várku odstřiků, zatím jsem volil ty nejznámnější vůně, které zde ještě nemám sepsány, plus pár lahůdek. Už se těším až základ zmapuji a budu se bavit specialitkami, které i na Parfums mají. Ještě k odstřikům z Parfums. Jsou pěkně popsány. 1 ml jsou jen flakónek. ale 2ml a 5ml už mají rozprašovač. Odstřiky byly v bublinkové folii cca po pěti kusech. Já ve středu večer objednávala (byl svátek) a už ve čtvrtek odpoledne mi přišla SMS že si mohu objednávku vyzvednout. Tzn. bylo by to do dne, kdyby jsem měl cestu kolem.

jak jsou zabaleny odstřiky z Parfums
jak jsou zabaleny odstřiky z Parfums

Fotky v tomto článku jsou právě z rozbalené zásilky vzorků od Parfums.cz

nové odstřiky
nové odstřiky

Už se těším na to jak budu nové vůně zkoušet a hodnotit.

Domluva.cz slaví první rok – mé aktuální nejlepší pánské vůně

Ani se to nezdá, ale 29. července 2015 jsem zde na Domluvě napsal svůj první příspěvek o vůních. Tehdy jsem byl co se týče znalostí vůní celkem nedotčen. Proč tedy vůně? Ve svém volném čase se snažím budovat internetové stránky za účelem vydělávaní peněz z reklamy. Jedna z forem výdělků je affiliate. Ten funguje tak že člověk například píše o nějakém produktu, tématu, při tom odkáže na eshop a když si čtenář něco v obchodě objedná, tak já dostanu procentuální provizi z objednávky. Pokud se to dělá tak jak se snažím já, nebo i jiní poctiví inzerenti, tak jde o win – win – win strategii. Tzn. já přinesu nějakou užitečné informace o produktu o kterém něco vím a doporučím nějaký eshop, když něco koupí čtenář ode mně, tak je to pro mě win, i když zrovna parfémy tak velké provize nemají. Když někdo hledá informace o nějakém produktu v tomto případě o vůních a najde recenzi, tak mu to pomůže v jeho rozhodování a když pak má doporučeno kde nakoupí, tak je to i pro něj výhra. Dostal informace, eshopy na které je odkazované patří k levným, to že nakoupí po příchodu například z této stránky nemá dražší. Takže taky z toho těží. No a obchodník, ten platí jen, když z návštěvnosti z webu se někdo promění v zákaznika. Tzn. má to jeden z nejlépe měřených  a výkonných kanálů takže taky win. No a já před rokem hledal další téma, které by jsem chtěl dělat. Chtěl jsem dělat recenzní web a chtěl jsem si věci reálně vyzkoušet. Což u dražších věcí není moc reálné, asi těžko budu kupovat deset vysavačů, aby jsem je otestoval. Co mě napadlo byly vůně, poblíž mého domova je parfumérie, kde se dá občas koupit vzorek. V jiné parfumérii se dají koupit odstřiky. Jinde si zase mohu otestovat z testeru na papír nějaké vůně. Tak jsem si říkal zkusím to. Budu dělat poctivý recenzní web na pánské vůně. Do té doby jsem měl vždy jen jednu vůni a ta když docházela, tak jsem většinou dostal novou.

Je mi jasné, že o vůních jsem před rokem nevěděl nic a dostat do toho bude těžké. Jenže z jiných aktivit vím, že nabíraní zkušenosti vždy nějakou dobu trvá a zabere to nějaký čas. Důležité je začít. Takže mé první recenze byly spíš redukcí názorů z jiných recenzí a to hlavně z českého Arome a anglické Fragrantica.com + můj nováčkovský názor. Po roce musím říct, že díky přečtení stovek, nebo spíš tisíců názorů se dokáži koukat na vůně úplně jinak a vím že v budoucnu to bude ještě lepší. Určitě zatím nejsem žádný znalec, ale většinu názoru si na vůni už dělám sám, hlavní složky ve vůni většinou rozpoznám. Hlavně si myslím, že mé recenze přinášejí co nejobjektivnější názor na vůně a to z mého pohledu, ale i z pohledu většiny lidí. V poslední době do recenzí dávám víc a víc mých názorů a postřehů. A myslím, že informace z Domluvy jsou určitě víc přínosnější, než přebírané tiskové zprávy od výrobců, které na mnohých stránkách vídám. Samozřejmě že k pěkným recenzím, které jsou na blogách odbornic a odborníků mám ještě daleko, ale slibuji, že se budu snažit k jejich úrovní dostat.

Za rok jsem vůním propadl a ony se staly mým koníčkem.

vůním jsem propadl
vůním jsem propadl

A proč toto píši? Mohl jsem napsat, že máme první rok, že jsem za rok vyzkoušel a napsal 73 recenzí a 83 článků. A že je to vše skvělé, že jedeme dál. Ale já chci být upřímný a popisovat nejen vůně tak jak jsou. Doufám, že Vám mé stránky pomohou ve vaši lepší orientaci mezi vůněmi.

Mé TOP 3 za rok hledání

TOP 3 letní vůně

L’Eau d’Issey Pour Homme Fraiche – Issey Miyake – recenze – citrusově zemitý držák, já ty zemité vůně miluji. Tuto vůni jsem si nechal koupit k narozeninám, přitom vím, že nestíham nosit ani vzorky, zkrátka baví mě i když nemá žádný wow efekt. Hlavně ty závany později.

Acqua Di Gio Profumo – Giorgio Armani – recenze – citrusový úvod s krásným bylinným srdcem, které na pozadí zlobí má oblíbená pelargonie a to vše hladí mužné kadidlo v základu. Tuto vůni mi hodně chválila manželka.

Terre D’Hermes Eau Tres Fraiche – Hérmes – recenze – trochu podobná úvodní vůni co se týče citrusů a zemitosti, jen zde dominuje zajímavý pomeranč, srdce hladí pelargonie a v srdci dřevité tóny. Mě tato vůně hodně voní, manželka z ní zas tak nadšená není, hlavně v úvodu.

TOP 3 zimní vůně

Pour Homme Extreme Bottega Veneta – Bottega Veneta – recenze – pro mě jednička ve vůních. Nádherné jehličnany, skvělá kůže. Někdo by mohl namítnout, že to voní jak o vánocích. Mě to připomíná svěží les. Tuto vůni by jsem chtěl někdy vlastnit. Ale vzhledem že nestíhám užívat ani vzorky co mám, tak si pro vyšší cenu nechci zatím kupovat. Takže ježíšku pokud toto čteš, nebo někdo kdo pro mě shání dárek zde máte tip.

Dior Homme Intense – Dior – recenze – levandule, kosatce, dřevo skvělá výdrž a intenzita dělá z této parfémové vody vynikající vůni. Je to takové léto v láhvi pro zimní období.

John Varvatos – John Varvatos – recenze – švestky, kůže, fíky to jsou dominantní složky v této vůni. Mě tato vůně hodně baví, škoda jen že tak málo vydrží. Jinak by to byla naprostá pecka.

Mé plány do budoucna

Do dalšího roku mám v plánu pokračovat v podobném tempu a nasazení dál v objevování mužských vůní. Mám v plánu vylepšit web, hlavně pro lidi, kteří hledají svou vůni, aby byl pro všechny co nejvíc užitečný.

Kamil Staš

 

 

Parfémový podpis

Nedávno jsem četl na anglickém portálu o parfémech www.fragrantica.com článek “Signature Parfumes” and “My Parfume Self” Byl to přesně ten článek, který jsem potřeboval. Občas se v recenzích objevuje, že by tento parfém mohl být Parfémový podpis . Asi nejen mě, když se s tímto pojmem potká je jasné o co +- jde. Ale v článku jsem pochopil, že parfémový podpis v dnešní době již není to co bývalo před desítky lety. Pojďme se na to podívat.

Podpisový parfém je vůně, podle které Vás pozná rodina a přátelé i když vás zrovna nevidí, ale podle vůně ví že zde jste. Zkrátka vůně která musí být identifikovatelná tzn. ne masovka, kterou nosí hodně lidí. Mělo by jít o vůni, kterou nosíte opravdu často.

Jenže ….

V minulosti byl parfém značkou luxusu. Takže žena před sto lety nosila celý život jeden parfém a ten neměnila. Kdyby tak učinila, tak by to byl poprask podobný novému milenci.

Dnes když jsou kvalitnější vůně dostupnější. Tak nám jak výrobci, tak i společnost nutí nosit pro každou příležitost jinou vůni. Jedna je do teplého počasí, druhá do zimy. Jedna se hodí pro denní nošení, jiná pro noční … .

Dobře mezi parfémy by se daly najít i univerzální vůně, ale ty nejsou tak unikátní a hlavně vůně jsou dnes často přeformulovávany, nebo se přestávají vyrábět.

Takže osobně si myslím, že dnešní parfémový podpis je spíš styl vůně, který nosíme. Tím dáváme najevo jak vidíme svět a co mu chceme říct.  Někdo má rád zemité citrusové vůně. Někdo pro změnu svěží vodní vůně atp…